Wij werken met cookies om uw surfervaring te verbeteren
Ok Meer Info

Testimonial Hotel 1898 The Post

Hotel 1898 The Post

Ardovlam installeerde branddetectoren in luxehotel 1898 The Post

“We kozen voor Ardovlam omdat zij de beste zijn in hun vak”

Pal in het historische hart van de stad Gent, nabij de Korenmarkt en de Graslei, vind je Hotel 1898 The Post. Het hotel ademt geschiedenis en werd met bijzonder veel respect voor het verleden ingericht. Tegelijk is het hotel hypermodern, met technologische snufjes die subtiel opgaan in het interieur – zoals de branddetectoren bijvoorbeeld. “Net als onze service vinden wij de veiligheid van onze gasten enorm belangrijk. Die moet gewoonweg top zijn en dus kozen we bewust voor Ardovlam”, stelt general manager Sven Steijvers.

Hotel 1898 The Post wordt gemanaged door de Franse familie Zannier, die vooral gekend is van de kinderkledinglijnen die ze voor Esprit en Kenzo ontwerpt. Recent is de familie en meer bepaald Arnaud Zannier ook actief in de hotelsector. Tot nu toe slaagde hij er in om 4 exclusieve hotels op de meest tot de verbeelding sprekende locaties uit de grond te stampen.

Het hoofdkantoor van Zannier ligt, enigszins verrassend, in Gent. De Franse eigenaar raakte betoverd door de stad en wilde er dan ook absoluut een hotel realiseren. Zijn oog viel op het oude postgebouw dat voor de wereldtentoonstelling in 1913 opgetrokken werd. In het hotel lijkt het alsof de tijd is blijven stilstaan. Op weg naar de receptie kunnen gasten de oude grondplannen van architect Louis Cloquet op de muren bewonderen.

“Zannier probeert altijd een verhaal te vertellen met respect voor het verleden. Wij willen onze gasten een ongeziene ervaring bieden. Ze komen binnen langs het koertje, lopen de statige marmeren trappen op en staan dan in het bruisende hart van het hotel. Ze overnachten hier in een prachtige setting. Elke kamer is anders ingericht, heeft een koffertje en kleine spulletjes die naar het verleden verwijzen”, vertelt manager Sven Steijvers.

Ardovlam beantwoordt aan hoge standaard

De transformatie van het historische pand vond niet van de ene op de andere dag plaats. De werken namen twee jaar in beslag. “Het gebouw stond lange tijd leeg. Om het design met alle technieken te matchen hebben we toch even moeten zoeken naar partners met de juiste expertise ”, legt de manager uit.

Op aanraden van architecte Geraldine Dohogne kwam Arnaud Zannier uiteindelijk bij Ardovlam terecht. De architecte had een duidelijke visie over hoe ze de technieken, inclusief branddetectie, wou integreren zonder afbreuk te doen aan het design. “Het was allesbehalve een makkelijke opgave, want elke kamer is anders ingedeeld.”

In verhouding tot de oppervlakte werden er vrij veel branddetectoren geïnstalleerd, die elk afzonderlijk werden ingesteld. “Doordat de plafonds in hoogte verschillen en het gebouw allerlei hoekjes en kantjes heeft, plaatsten we in vergelijking met een nieuwbouwhotel met vlakke plafonds 1/3de meer detectoren. Omdat de kamers erg goed geïsoleerd zijn, werden er ook meer sirenes geplaatst waardoor we kunnen garanderen dat iedereen gewekt wordt bij een eventuele brand”, vertelt Chris Baert, projectmanager bij Ardovlam.

Na de opening kwam Ardovlam nog enkele keren langs om ervoor te zorgen dat het alarm niet nodeloos afgaat en de installatie volledig op punt te zetten. Sven Steijvers: “Ardovlam heeft de knowhow in huis en komt snel tussenbeide. Die vlotte service is nodig, want we willen onze gasten zo weinig mogelijk storen en hun verblijf zo aangenaam mogelijk maken.”

Europese prijswinnaar

Recent werd Hotel 1898 The Post op de Europese Ahead Awards in Londen uitgeroepen tot beste hotel in de categorie ‘urban conversion’. Daarmee bekroont de jury het knapste ontwerp en heeft het aandacht voor de uitzonderlijke architectuur. “De torenkamer die via een arduinen draaitrap bereikbaar is, spreekt het meest tot de verbeelding. Ook de cocktailbar is een pareltje en bovendien toegankelijk voor niet-gasten. Aan het hoofd staat David Lebeer die in 2018 verkozen werd tot de beste barman van het land. Ook als je niet overnacht, ben je welkom en is ons hotel het bezoek meer dan waard”, aldus Sven Steijvers.