Wij werken met cookies om uw surfervaring te verbeteren
Ok Meer Info

Mirom verbrandingsoven Roeselare

Mirom verbrandingsoven Roeselare

De verbrandingsoven van Mirom in Roeselare had reeds enkele incidenten rond brand gekend. Ardovlam heeft de installatie voorzien van puntdetectoren, multifrequentie beams (OSID) en vlamdetectoren (40/40i triple ir). Ook worden alle meldingen van de blusunit ingelezen op de brandmeldcentrale. De alarmen worden doorgemeld naar de eigen centrale controlepost

De keuring werd uitgevoerd door ANPI op basis van de norm S21-100.

Ardovlam heeft er samengewerkt met Spanbo (hoofdaannemer en onze opdrachtgever), Elektriciteitswerken Afschrift, Ingenial (koppeling met blussing).

Beschrijving van het proces : In de Schredderhal is een mobiele schredder geplaatst. Dit toestel zorgt ervoor dat het te grote grof uil (zetels, kasten, matrassen, enz…) vermalen wordt tot een soort pulp. Op die manier kan men het eindproduct ook gebruiken als brandstof voor de verbrandingsoven. De oven zelf heeft maar een opening van 1m². De hal creëert ook een buffer voor het geval er een tekort is aan brandstof voor de oven.

Bij het vermalen komt enorm veel stof vrij. Om dit te bestrijden heeft men een vernevelingssysteem voorzien voor stofbestrijding. Wanneer dit is ingeschakeld kunnen we geen goede werking van de OSID-beams meer garanderen en worden deze automatisch tijdelijk uitgeschakeld. Wanneer de schredder en de verneveling worden uitgeschakeld, worden de beams automatisch terug in dienst gezet.