Wij werken met cookies om uw surfervaring te verbeteren
Ok Meer Info

Ardovlam houdt u op de hoogte

Ardovlam organiseert netwerkevent voor leerkrachten

Uit een studie van Agoria blijkt dat de arbeidsmarkt enkele uitdagingen tegemoet gaat de komende decennia. Door de digitalisering zullen er jobs verdwijnen, veranderen, maar vooral ook bijkomen. Als er niets ondernomen wordt, dreigen we in 2030 met 580.000 vacatures te kampen die we niet ingevuld krijgen.

De ingrijpende veranderingen vragen om een gezamenlijke aanpak. Zowel de politiek, het onderwijs als bedrijven zijn verantwoordelijk om dit probleem te vermijden. Daarom zet Ardovlam zich, samen met Agoria, in om mee vorm te geven aan de arbeidsmarkt van morgen. Een eerste initiatief bracht ons samen met enkele ambassadeurs van het onderwijs.

De avond werd ingeleid door Dries Debouvere, trainer Innovations, die een mooie voorstelling gaf van waar wij mee bezig zijn binnen IoT. De nadruk lag hierbij op de digitalisering en haar gevolgen.  Ludo Nouwen, Coach Projectmanagement en Sales, sloot hier mooi op aan door te benadrukken dat de komende jaren steeds complexer zullen worden qua technologie en qua kennis.

 “Complexiteit is steeds hoger en hoger en dat verwachten we ook van de leerlingen: meer gekoppelde kennis” - Ludo

Vervolgens werd een debat op gang gebracht a.d.h.v. een aantal stellingen. Een eerste stelling benadrukte het verschil tussen theorie en praktijk. Er kwamen verschillende visies op het ontwikkelen van redeneervermogen; leren we dit op school of komt dit pas met de jaren? Is een perfecte mix tussen theorie, praktijk, labo’s en projecten de gouden combinatie om redeneervermogen te ontwikkelen? Zijn er te weinig stages of bedrijfsbezoeken waardoor de feeling met de praktijk verloren gaat? Het debat werd een mooie mengeling van verschillende onderwerpen die ons nauw aan het hart liggen. We leerden elkaars mening kennen en konden elkaar bijtreden in sommige visies. Gevolgd door een gezellige receptie konden we dit een zéér geslaagde avond noemen!