Wij werken met cookies om uw surfervaring te verbeteren
Ok Meer Info

Ardovlam houdt u op de hoogte

Ardovlam beveiligt een tiental sites van Renewi

De beveiliging tegen brand van een tiental sites van het afvalverwerkend bedrijf Renewi (voorheen Van Gansewinkel) was een uitdagende onderneming gezien de specifieke kontekst : een hoog brand risico met omstandigheden die aanleiding kunnen geven tot vele valse alarmen ; tegelijk een uitstekend voorbeeld van sites die telkens een ander beveiligingssysteem vergen. “Detectie installeren in hallen waar afval opgeslagen en verwerkt wordt is iets helemaal anders dan in een kantoorgebouw. De verwerking zorgt daar voor heel veel vervuiling. Als je dan met gewone puntdetectoren zou werken, zou je heel veel valse alarmen krijgen. Maar Renewi  had echt een goed en betrouwbaar systeem nodig, want het bedrijf is de voorbije jaren meermaals getroffen geweest door een brand.”

En dus koos Ardovlam bij Renewi voor een combinatie van verschillende systemen. “Zo hebben we in de vestiging in Evergem een aantal hallen beveiligd met thermische camera’s en aspiratiesystemen. De houtopslag wordt dan weer bewaakt met thermische kabels. Omdat de oppervlakte zo groot is werd gebruikt gemaakt van een straalverbinding tussen de verschillende detectie methodes en de brandmeldcentrale. Tenslotte hebben we er ook gewone observatiecamera’s geplaatst.”

“In de site te Puurs wordt dan weer gewerkt met het systeem van video-rookherkenning ; ook deze techniek geeft bemoedigende resultaten in de strijd tegen valse alarmen gecombineerd met een snelle detectie van brand.” ir. Guy Slagmulder, CEO Ardovlam nv.