Wij werken met cookies om uw surfervaring te verbeteren
Ok Meer Info

Ardovlam houdt u op de hoogte

Allereerste Ardovlam-service technicus gaat op pensioen

Op 28 november 2019 trok Gino Vanneste, éen van de allereerste Ardovlam-werknemers, definitief de deur achter zich dicht bij Ardovlam. Een andere deur dan degene waar hij 29 jaar geleden binnenstapte. Want in de begindagen was dat kantoor een container in de wei. “Na een paar maanden verhuisden we naar een gebouw waar we allemaal ons eigen kantoor hadden en waar ik zelf nog de elektriciteit gelegd heb. Er was ook een kleine keuken en onze stock lag in de garage.”

Daarvoor had Gino 7,5 jaar bij Limotec gewerkt, dat nog steeds een van de voornaamste leveranciers van Ardovlam is. “In de beginjaren van Ardovlam verdeelden we dan ook alleen maar Limotec-materiaal.”. Doorheen de jaren werden er ook andere merken en technieken toegevoegd aan de expertise van Ardovlam. Daardoor moeten service technici vandaag de dag veel meer verschillende installaties kennen. Om de kennis wat te spreiden, werd een structuur uitgetekend met een TPS (technical product specialist) team.

De laatste maanden ging Gino niet vaak meer op baan voor interventies, maar werkte hij voornamelijk binnen op het hoofdkantoor. “Ik heb mijn werk altijd graag gedaan. Problemen oplossen, een tevreden klant, een collega kunnen helpen, opleidingen geven aan de collega’s, een welgemeende ‘merci’ krijgen; dat heeft mij altijd veel voldoening gegeven”.

Die voldoening verwacht hij na zijn pensioen te krijgen door veel tijd door te brengen met zijn kleinkinderen. “Ik merk welke band mijn eigen kinderen met hun grootmoeder hebben.” Al ziet het er niet naar uit dat Gino op zijn lauweren zal rusten want ook de garage uitmesten, de zolder isoleren, bij de kinderen klusjes opknappen en zich blijven bezig houden met elektronica staan nog op de planning.

Aan de collega’s die hij achterlaat, geeft hij de volgende goeie raad: “Blijf in jezelf investeren. Je kunt altijd bijleren. En zorg dat je goed overeenkomt met je collega’s. Praat niet over elkaar, maar met elkaar. Ook een tikkeltje humor is belangrijk, dat verzacht af en toe de werkomstandigheden.”

Om maar te zeggen dat de maandagmopjes, een specialiteit van Gino, gemist zullen worden.