Nous utilisons des cookies pour améliorer votre expérience de navigation
Ok Plus d'info

Testimonials

Faites connaissance avec nos collègues

Glenn Beerts (35): Projectmanager regio Antwerpen en Product Marketing Specialist Bosch

In 2013 heeft Ardovlam AABS, het bedrijf waar ik sinds 2006 als technicus aan de slag was, overgenomen. Eenmaal we onder Ardovlam terecht kwamen, werkte ik halftijds als service technicus en de andere helft van de tijd als projectmanager. AABS was een familiezaak en het was toch even aanpassen om van een klein bedrijfje met een vijftal man naar grote organisatie met een vijftigtal man te gaan, daarenboven in een andere functie. In het begin was het dus even zoeken want er waren veel meer richtlijnen dan we gewoon waren. Vooral de zelfdiscipline en de administratieve verplichtingen waren een hele opgave. Maar alles heeft z’n tijd nodig en uiteindelijk is het goed uitgedraaid.

In mijn - tegenwoordig voltijdse - functie als projectmanager begeleid ik projecten naar installateurs en eindklanten toe. Wij bieden hen technisch gerichte oplossingen, maken een concept op, volgen het project op en maken een as-built dossier. Een van de leuke dingen aan mijn job is nieuwe mensen leren kennen, vooral wanneer je iemand, met wie je al een paar keer telefonisch contact hebt gehad, plots in levende lijve ontmoet. Aangezien ik het enige aanspreekpunt ben voor de klanten in de regio Antwerpen kunnen we ook korter op de bal spelen, waardoor de eindklant dan weer sneller tevreden is.

“Collega’s staan altijd klaar om te helpen”

In het begin van de overname door Ardovlam dacht ik dat de andere projectmanagers mij een beetje links zouden laten liggen maar ik was heel aangenaam verrast van de collegialiteit van het ganse team. Ze hebben mij heel erg ondersteund en geholpen. Dat is iets wat vandaag nog steeds zo is. Iedereen staat open voor vragen en doet al het mogelijke om tot een goede oplossing te komen. Aangezien ik de enige projectmanager in Antwerpen ben, zit ik wat meer afgezonderd en zie ik de collega’s niet zo vaak. Bij vragen moet dat voornamelijk telefonisch geregeld worden. Daarom is het ook goed dat er maandelijks een projectmanagermeeting gehouden wordt en dat onze sales coach minstens eenmaal om de twee weken langskomt in het kantoor in Wilrijk.

Hoewel we bij Ardovlam meerdere technieken aanbieden, heeft brand toch mijn voorkeur. Ik ben namelijk Product Marketing Specialist (PMS) van de adresseerbare FPA Bosch-brandcentrale. Het is een knap toekomstgericht product waarvan een team technici in Antwerpen en Lummen een diepgaande kennis hebben.

Altijd leuk om een schouderklopje te krijgen

Omdat wij in ons kantoor in Wilrijk eerder een kleine groep zijn, is de band met de collega’s eerder familiaal. Mijn papa en neef werken ook nog steeds voor de firma. Ik heb het altijd leuk gevonden om voor Ardovlam te werken. De werkdruk is er wel, maar ze zien wat je allemaal doet in je functie en je wordt er ook met respect behandeld. Een schouderklopje krijgen is altijd leuk.

Ardovlam is een bedrijf dat veel energie steekt in bedrijfsevenementen. Zelf heb ik al 3 grote teambuildings meegemaakt. De eerste was onwennig omdat we net gefuseerd waren, in 2016 was er dan het event in Oudenaarde en in september 2018 zijn we met het hele bedrijf naar de Ardennen geweest. Daarnaast zijn er ook kleinere activiteiten zoals een barbecue, frietmobiel, pré summer drinks, … en door zo’n events toont men vanuit het bedrijf uit dat iedereen, ongeacht de functie, geapprecieerd wordt.

Dries Debouvere (27): Service technicus West- en Oost-Vlaanderen, Trainer Innovations en Technisch productspecialist Brand

Twee jaar geleden kwam ik bij Ardovlam werken. Daarvoor heb ik eerst drie jaar aan de KU Leuven gewerkt, in de campussen Gent en Oostende. Ik ben gestart met een bacheloropleiding Elektronica-ICT en heb daarna nog twee jaar verder gestudeerd om ook een Master te behalen Ik heb bewust eerst gekozen voor een bacheloropleiding omdat je er praktijkgerichter les krijgt, wat mij wel aansprak. Ik heb de overstap van het lesgeven aan de KU Leuven naar een bedrijf als Ardovlam gemaakt omdat lesgeven te eentonig was geworden en ik op zoek was naar een meer uitdagende jobinvulling. Mijn huidige job is een combinatie van alles: je kan met je handen bezig zijn, je hebt technisch inzicht nodig, je moet sociaal en klantvriendelijk zijn, … Kortom het is een heel gevarieerde job.

“Het leuke aan herstellingen is de onvoorspelbaarheid. Je weet ook niet altijd waar je de dag gaat eindigen”

Wanneer ik de baan opga als technicus, doe ik zowel indienststellingen, onderhouden als herstellingen. Ik doe het liefst herstellingen omdat het meestal wel iets anders is. Je weet niet altijd op voorhand wat het probleem exact is en op die manier leer je ook het snelst bij betreffende de diverse soorten centrales. Onderhoud is eerder een soort stappenplan afwerken. Indienststellingen zijn ook interessant maar wanneer niet alles juist bekabeld is, kan het wel eens stresserend worden aangezien je met een deadline van oplevering zit.

Sinds mijn start bij Ardovlam heb ik me vooral toegelegd op branddetectie en intussen ben ik ‘Technisch productspecialist Brand’ geworden. 60 % van al onze installaties zijn brandcentrales, wat maakt dat dit een groot deel van ons takenpakket is. Een uitgebreide kennis hiervan is dus een must. Tom Lavent en ik worden gezien als de opvolgers van Gino Vanneste, onze meest ervaren werknemer op gebied van brandcentrales. Het is de bedoeling dat wanneer Gino met pensioen gaat, wij zijn kennis hebben overgenomen. Dit brengt veel informatie met zich mee.

Daarnaast begeleid ik ook stagiairs. Ik bedenk wat er nodig is van tools of software om het werk voor onze technici te verbeteren en vervolgens schrijf ik jaarlijks een aantal projecten uit die in de databases van scholen terecht komen. Daarna ben ik verantwoordelijk voor de selectie en opvolging van de studenten. Ik luister daarbij eerst naar de interesse van de studenten in kwestie en zo weet ik of de opdracht iets voor hen is. Een eindwerk blijft uiteindelijk een schoolproject en kan je nooit 100% integreren in het bedrijf. Het moet meestal nog gefinetuned worden en soms moet een 2de student het project afwerken.

Onlangs ben ik ook aangesteld als jobcoach om een nieuwe Ardovlam-technicus bij te staan in zijn interne opleiding en de eerste maanden op de baan. Toen ik hier begon, bestond de jobcoach voor nieuwe technici nog niet, waardoor ik zelf met een aantal verschillende technici op baan ben geweest. Ik zie dan ook enkel maar voordelen voor medewerkers die een jobcoach toegewezen krijgen. Het geeft je namelijk een zekere continuïteit en stabiliteit. Wanneer je dan later zelfstandig de baan opgaat, zijn de eerste dagen altijd een beetje stresserend, maar je weet dat je ter ondersteuning altijd kan terugvallen op je jobcoach of onze helpdesk.

 

 

“Ik vind de feeling met wat er ‘in-the-field’ gebeurt heel belangrijk”

Met al die nevenactiviteiten (begeleiden van stagiairs, testen van nieuwe producten die op de markt komen, geven van opleidingen, maken van handleidingen) is mijn takenpakket heel erg uitgebreid. Soms is het wat veel, maar ik kan doen wat ik graag doe. Wanneer ik tijd nodig heb om me bezig te houden met de stagairs, een innovatiecel of een beurs, wordt er in de mate van het mogelijke op dat moment ook naar geluisterd. In het verleden heb ik al voorstellen gekregen van andere bedrijven maar Ardovlam is en blijft voor mij de ideale werkomgeving.

Het onderlinge contact tussen de techniekers is heel goed. Dagelijks krijg ik wel telefoons van mede-technici en via onze WhatsApp-groep houden we ook buiten het werk contact. De eerste vrijdag van de maand gaan we soms samen iets drinken. Ik vind een drink of een teamevenement belangrijk omdat het toch eens een andere sfeer is. Sinds ik hier werk, zijn er al 2 grote events geweest: een teambuilding en een barbecue maar er worden ook andere activiteiten georganiseerd. Zo deed Ardovlam in 2017 met 2 teams mee aan Het Snelste Bedrijf, een ploegentijdrit voor bedrijven. In mijn vrije tijd fiets ik graag maar dit jaar heb ik niet meegedaan aangezien ik toen nog maar net begonnen was met fietsen. Misschien doe ik volgend jaar wel mee.

Notre équipe

Nous sommes à votre disposition

Gert
 
 

Hannelore
Contract Relationship Officer
 

Monika
 
051791327