Nous utilisons des cookies pour améliorer votre expérience de navigation
Ok Plus d'info

Testimonials

Faites connaissance avec nos collègues

Mike Debaere (27): Service technicus West- en Oost-Vlaanderen

In mijn 7de jaar Technische koos ik voor de richting ‘Bestuur en Bewaking’ omdat beveiliging me wel aansprak. Na een eerste ervaring van 6 jaar in de beveiligingssector, heb ik in september 2016 de overstap gemaakt naar Ardovlam. Ik had het gevoel dat mijn vorig werk een beetje eentonig werd en was dus klaar voor een nieuwe uitdaging. Via een kennis die bij Ardovlam werkte, wist ik vooraf al dat het er hier een stuk professioneler aan toegaat dan op mijn vorige werkplaats

“Als er een probleem is, kan ik altijd bij mijn collega’s terecht voor hulp.”

Ik was de eerste Ardovlam-technicus die een jobcoach kreeg. Vroeger gingen nieuwe technici steeds met verschillende collega’s de baan op. Nu had ik met mijn jobcoach Jonathan een houvast tijdens mijn interne opleiding. Ik vind het systeem van de jobcoach heel goed. Zo had ik één persoon om op terug te vallen, want een nieuwe job is toch altijd een beetje in het duister tasten.

Na een interne praktijkopleiding van 3 maanden mocht ik dan alleen de baan op. Dat had ik in m’n vorige job ook al gedaan waardoor die eerste dagen alleen heel goed verliepen. In het begin kende ik nog niet veel andere technici. Maar door de teambuilding eind september en onze WhatsApp-groep kende iedereen ik vrij snel. Ik weet dat ik bij problemen gerust bij andere collega’s terecht kan.

Met het administratieve personeel kom ik minder in aanraking. Natuurlijk heb ik wel contact met de planners en met onze helpdesk/klantendesk, maar met de anderen heb ik minder contact. Daarom is het leuk dat er eens een teambuilding of een drink georganiseerd wordt. Ik voel me echt goed binnen Ardovlam.

“Het liefst werk ik aan inbraakinstallaties. Daar is de afwisseling groter.”

Op dit moment werk ik zowel aan brand- als inbraakcentrales. Later kan daar nog gasdetectie, camera en toegangscontrole bijkomen. Momenteel focus ik vooral op het uitbreiden van mijn kennis. In het begin had ik niet zoveel competenties, waardoor ik maar aan een beperkt aantal centrales kon werken. Mijn voorkeur gaat momenteel uit naar inbraakdetectie: De installaties zijn vaak minder groot dan bij branddetectie, er is meer afwisseling en je komt vaker bij particulieren. Het liefste doe ik herstellingen of indienststellingen. Bij herstellingen vertrek je vanuit het probleem, waar jij dan een oplossing voor moet vinden. Op lange termijn hoop ik dat ik de sites met centrales die ik zelf in dienst heb gezet, ook zelf mag opvolgen qua herstellingen en uitbreidingen. Ik vind dat belangrijk omdat je zelf het best weet hoe de installatie in elkaar zit. Al weet ik dat het voor de planners en helpdesk niet altijd evident is om voor iedereen goed te doen.

Ik werk graag bij Ardovlam omdat het een heel variërende job is. Ik heb nooit het gevoel gehad dat ze me er zomaar alleen ingesmeten hebben. Zo zijn er regelmatig evaluatiegesprekken, krijg je een jobcoach toegewezen en is er een algemene teamcoach. De teamcoach van de technici (Filip) zegt tevreden te zijn over mijn werk en attitude. Ik merk dus wel dat ik geapprecieerd word binnen het bedrijf, omdat het ook gezegd wordt. Ardovlam is een heel professioneel bedrijf, dat ook bij de klanten een goede reputatie heeft. Onlangs had een klant aan de zaakvoerder laten weten dat ze tevreden waren over mijn werk en hij heeft dat dan doorgestuurd. Zoiets geeft toch wel een boost.

Yana, 25, administratief bediende en ‘social media geek’-in-wording

Eigenlijk is het eerder toevallig dat ik bij Ardovlam werk, maar ik heb er nog geen moment spijt van gehad. Aanvankelijk lag mijn ambitie in de media. Ik volgde een bachelor journalistiek, maar koos daarna toch voor een tweede bacheloropleiding office management. Zo hoopte ik gemakkelijker werk te vinden en bleef ik tegelijkertijd bezig met mijn talen.

Na mijn studies kwam ik een vacature van Ardovlam tegen op LinkedIn. Aangezien het een bedrijf in de buurt was, ben ik gaan solliciteren. De variatie in het werk – een administratieve functie met veel contact met klanten en met collega’s op de baan – bevalt me sinds de eerste dag.

Wat ik ook snel heb gemerkt: Ardovlam is een heel open bedrijf. Je mag hier je mening geven en er wordt ook naar gevraagd. Onder de collega’s heerst een toffe sfeer. We hebben een uitnodigend landschapskantoor en ik heb dus veel contact met de mensen rondom me. De contacten verlopen informeel en voor je het weet is de dag voorbij.

“Je voelt je meteen thuis”

Dit is een sterk groeiend bedrijf waar veel jonge mensen kansen krijgen. Dat voelde ik ook al in mijn eerste gesprek met Guy, de zaakvoerder. Hier geloven ze in je en wordt er geluisterd naar hoe je het best in het bedrijf kan passen. Je krijgt bij de start een opleiding en een coach, waardoor je je eigenlijk meteen thuis voelt.

Wat ik zelf fijn vond, is dat ik de eerste twee dagen mee de baan op mocht met één van onze technici. Zo leerde ik meteen waar het om gaat in onze sector van beveiligings- en bewakingssystemen. En ik moet toegeven: sirenes mogen laten afgaan en testen uitvoeren, dat vond ik best leuk.

Ik ben in mijn job gerold en voor ik het wist was de proefperiode voorbij en kon ik hier definitief aan de slag. Ik heb daar geen moment meer over moeten nadenken. Je krijgt hier snel verantwoordelijkheid en ik doe mijn job ook echt graag. Ik hou me nu ook bezig met onze sociale media, wat dan toch weer aansluit bij mijn journalistieke opleiding. Het is fijn om dat mee te kunnen uitbouwen.

Bovendien wordt er veel geïnvesteerd in teambuilding. Om de twee jaar is er een groot evenement, maar tussendoor komen we geregeld bijeen. En er zijn verschillende initiatieven om aan sport te doen. Dat helpt zeker in het begin om iedereen te leren kennen, ook de technici die je aan de telefoon hebt en die anders niet of nauwelijks op het hoofdkantoor komen.

“Het perfecte adres voor sociale mensen”

Wat ook leuk is: dit is een branche die actueel is en zal blijven. Steeds meer bedrijven kiezen voor branddetectie, camerabewaking, enzovoort… En nu ik de systemen een beetje ken, weet ik ook dat het toch net iets ingewikkelder is dan je op het eerste zicht denkt.

Intussen ben ik hier al een jaar en de tijd is voorbij gevlogen. De collegiale sfeer zit daar voor veel tussen, denk ik. Er is ook een horizontale hiërarchie: vakantie regel je vooral met je naaste collega’s. Dus als je sociaal bent, is dit een perfect adres om te komen werken!

Notre équipe

Nous sommes à votre disposition